Populära begravningsblommor

Att lämna en sista hälsning i form av blommor till någon som har gått bort är något som är självklart för de flesta. Man kan beställa och skicka blomsterarrangemang i förväg, eller själv ta med dem till kyrkan eller kapellet. Men vad finns det för populära begravningsblommor?

I ärlighetens namn finns det väl knappast några blommor som inte passar på begravningar. Men för dig som är intresserad kan vi berätta om några av de begravningsblommor som är populära. Oavsett årstid är rosen den allra populäraste handblomman att lägga på kistan, när man går fram för att ta farväl.

Begravningsblommor på våren

På våren vaknar naturen och det är mycket vanligt med ljusa färger och pastellfärger. Liljor i olika varianter är mycket populära begravningsblommor, men det finns ju så mycket andra vackra blommor. Till exempel är Liljekonvalj, Fresia, Lejongap och Krysantemum populära val.

Sommarens blommor

Naturen står i full blom och nu är det mer vanligt med starka färger på begravningsceremonier. Exempel på vackra, populära blommor är Ros, Dahlia, Gentiana, Hortensia, Hyacint, Luktärt, Ringblomma och Pion.

Blommor i höstens tecken

På hösten står naturen i brand, bildligt talat, och här landar vi ofta i det röda, orange och bruna färgspektret. Höstvädd, Flamingoblomma, Nejlika, Protea, Ringblomma och Gladiol är alla populära val på begravningar under hösten.

Begravningsblommor på vintern

Under den mörkare årstiden blir det vanligt med lite dovare toner bland begravningsblommorna och kistdekorationerna – men inte alltid. Många väljer faktiskt att lämna vita buketter för att lysa upp lite i vintermörkret. På vintern är det vanligt med Amaryllis, Orkidé, Ros, Kapstjärna, Kalla, Tulpan och Anemon, för att bara nämna några exempel.

Men låt dig inte styras av årstidernas indelning här. Det går ju alldeles utmärkt att skicka en bukett av exempelvis Lejongap även på hösten!

Scroll to top